Porsche intenzivno priprema svoju prvu potpuno električnu limuzinu Mission E, o čemu svjedoče i snimci sa testova na javnim putevima u Njemačkoj. Proizvodnja bi trebao da počne 2019. godine. Vozila su kamuflirana, ali se mogu uočiti neke promjene u odnosu na koncept prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu 2015. godine.

Prednja svjetla izgledaju tradicionalnije, slična rješenju sa Caymana, a zadnja vrata koja se otvaraju unazad zamenjena su uobičajenim, sa šarkama u prednejm dijelu. Testna vozila podsjećaju oblikom na Panameru, ali su manja.

Mission E će u katalogu biti u segmentu ispod Panamere. Ponudiće autonomiju od 500km i punjenje baterije za 15 minuta”, izjavio je na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi direktor Porschea Oliver Bume. Porsche planira da prodaje 20.000 primjeraka Mission E godišnje, a namjerava da napravi i verziju sa većom autonomijom i boljim performansama sa oznakom GT-E. “Razmišljamo o različitim opcijama. Biće ih više od jedne, sa različitim nivoima snage”, rekao je Blume.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR