PSA grupacija u idućih nekoliko dana postat će vlasnik Opela. Trenutačno traju pregovori između francuskog automobilskog proizvođača i General Motorsa, no svi izvještaji govore da je posao zapravo dogovoren.

PSA, u čijoj se gami nalaze Citroën, Peugeot i DS, s Opelom želi ojačati svoju poziciju na tržištu. To će i učiniti jer će PSA i Opel držati 16,3 posto europskog tržišta automobile. Najbolji je Volkswagen s 24,1 posto.

U konačnici se dogodila treća kombinacija te će biti zanimljivo pratiti kako će se Opel razvijati pod francuskim vodstvom.

Objašnjenje grupacije PSA

Od 2012. godine General Motors i grupacija PSA stvaraju savezništvo u koje su do danas uključena tri projekta u Evropi i stvorene značajne sinergije za obje grupacije.

U okviru toga, General Motors i grupacija PSA redovno proučavaju dodatne mogućnosti proširenja i saradnje. Grupacija PSA potvrđuje da zajedno sa grupacijom General Motors istražuje brojne strateške inicijative u cilju povećanja profitabilnosti i operativne učinkovitosti, uključujući i potencijalne akvizicije marke Opel.
U ovoj fazi ne možemo dati nijednu garanciju o sklapanju eventualnog dogovora.

U skladu s provedbenom uredbom Komisije (EU) 2016/1055 od 29. juna 2016. o utvrđivanju provedbenih tehničkih standarda u vezi s tehničkim sredstvima odgovarajućeg javnog objavljivanja povlaštenih informacija i odgađanja javnog objavljivanja povlaštenih informacija u skladu s Uredbom (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i Vijeća, ovo obavještenje za medije može sadržati interne informacije i poslano je ovlaštenom izdavaču grupacije PSA dana 14. februara 2017., u 13:20 sati.
Komentari

komentara

PODIJELI
...mi testiramo automobile već 15 godina !!! AutoPijaca

OSTAVITI ODGOVOR