Seat je u posljednje vrijeme predstavio više noviteta (SUV modeli Ateca i Arona, nova Ibiza), a čekaju se još novi veliki SUV kao i sljedeća generacija modela Leon. Kako piše britanski magazin Auto Express, novi Leon se očekuje u prvoj polovini 2019. godine.


I novi Leon će koristiti Volkswagenovu MQB platformu, ali će automobil dobiti nešto duže međusovoinsko rastojanje u poređenju sa aktuelnom generacijim. U gami motora se očekuju 1.0L i 1.5L benzinci, kao i 1.6 TDI dizelaš, ali i 48V mild hybrid i plug-in hybrid model.

Što se izgleda tiče, iz Seata navode da stajling novog Leona neće donijeti revoluciju, ali da se radi o velikoj evoluciji. Sem novog Leona, u Seatu pripremaju i dva električna modela; jedan će tokom 2019. vjerovatno biti serijska verzija modela, dok 2020. godine treba da stigne i kompaktni hatchback napravljen na MEB platformi kao i budući Volkswagen I.D.

Na kraju, Seat ima planove i za brend Cupra, što između ostalog podrazumjeva i sportski Ateca Cupra model (na proljeće sledeće godine).
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR