Na slikama možemo vidjeti kako bi trebao izgledati sljedeći model BMW serije 3. Promjene su napravljene na prednjem braniku, koji je sličan seriji 5. Povećan je i zadnji branik, dok su stražnja svjetla također nalik na aktuelnu seriju 5.

31

U izgradnji nove serije 3 dosta će se koristiti lakši materijali, poput karbonskih vlakana, zbog čega će i sam automobil biti dosta lakši.

Automobil će biti ponuđen sa opcijama motora od tri, četiri i šest cilindara, kao i hibridni model, ali postoji i mogućnost da će se nova serija 3 pojaviti u potpuno električnom izdanju. Naredna generacija serije 3, kodnog imena G20, dobija novu vrstu tehnologije proizvodnje šasije. Nova tehnologija znači proizvodnja dijelova od karbonskih vlakana, što je prvo predstavljeno na seriji 7, a sada preneseno i na seriju 3.
Korištenje lakših materijala pomoći će seriji 3 da smanji težinu čak i do 80kg, što bi seriju 3 učinilo najlakšim automobilom u svojoj kategoriji.

BMW-ovi inžinjeri rade na ugradnji električne baterije od 90kWh, što bi moglo dovesti do proizvodnje potpuno električnog modela serije 3, koji bi mogao nositi potencijalni naziv eDrive Sport.

Iako eDrive možda neće doći na tržište do 2020. godine, sigurno će od početka proizvodnje nove serije 3 postojati bar jedan hibridni model, koji bi mogao koristiti 2.0 l benzinski motor sa 87ks električnim motorom.
Što se tiče interijera, nova serija 3 dobiće povećanje prostora na zadnjim sjedištima, zbog blagog povećanja međuosovinskog rastojanja. Iako će instrument konzola zadržati skoro isti izgled, sigurno će dobiti poboljšanje kvalitete materijala, kako bi se mogli nositi sa novim poboljšanjima BMW-ovih rivala.

Očekuje se da će početkom 2018. godine ovaj automobil krenuti sa prodajom, a zvanična premijera je planirana 2017 na Frankfurt Motor Show.
Komentari

komentara

OSTAVITI ODGOVOR