Infiniti je na samom početku ove godine na NAIAS sajmu automobila automobila u Detroitu održao promociju QX50 concepta, kojim je najavio sljedeću generaciju crossovera QX50. Nakon skoro godinu dana, premijera produkcijske verzije je pred nama, i to na predstojećem sajmu u Los Anđelesu.

Kako se očekuje, novi QX50 bi trebalo da bude i prvi model koji će dobiti Nissanov novi VC-Turbo motor sa varijabilnom kompresijom (a to je 2,0 litarski turbo četvorocilindrični benzinac sa 268KS i 390 Nm obrtnog momenta). Serijski QX50 će se u odnosu na koncept vozilo odlikovati izmjenjenim branicima i pragovima, klasičnim ručicama na vratima i drugačijim zadnjim krovnim spojlerom. Sve u svemu, u saopštenju se navodi da vozilo kararkteriše svježa interpretacija Infinitijevog Powerful Elegance dizajnerskog riječnika.

Što se dimenzija tiče, ovdje podsjećanje da je automobil u koncept verziji bio dugačak 460 cm, širok 190 cm i visok 165 cm, a ima međuosovinsko rastojanje od 280 cm. Takođe, QX50 će dobiti i Nissanovu ProPilot tehnologiju polu-autonomne vožnje, dok se za unutrašnjost navodi da će biti najprostranija u klasi.

QX50 će se prodavati i u Evropi (od 2018. ili 2019. godine), kao rival Audiju Q5 i BMW-u X3.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR