U Mercedes-Benzovom pogonu u Bremenu, počela je serijska proizvodnja E-klase Coupé, šime je upotpunjena modelska gama.

Početak proizvodnje E-klase Coupé je dio tekućeg podmlađivanja modelske game. Tehnički se zasniva na limuzinskoj verziji, pa je sportski i ekskluzivni Coupé sljedeći korak u evoluciji Mercedes-Benzovog dizajnerskog izraza.

Mercedes-Benz Werk Bremen: Mercedes-Benz startet Produktion des neuen E-Klasse Coupés

Proizvodnja ovog modela u tvornici u Bremenu je dio fleksibilnog proizvodnog sistema, pa je usvojena u vrlo kratkom vremenu, dok je tvornica radila punim kapacitetom.

Naime, u ovoj tvornici se trenutno proizvodi 10 modela, visoko fleksibilnim sistemom proizvodnje i inteligentnim proizvodnim konceptom. Kako bi se uspostavila proizvodnja vozila prema pojedinačnim specifikacijama kupaca, tokom procesa sklapanja, usvojen je inteligentni logistički koncept. Tvornički transportni sistem čine korpe koje sadrže precizno odabrane komponente i dijelove potrebne za svakog pojedinog radnika na proizvodnoj liniji i bez potrebe za međuskladištem. Tokom 2015. godine, ova tvornica je proglašena za „Factory of the Year” (tvornica godine) u kategoriji velikoserijske proizvodnje.

Menadžer tvornice u Bremenu, Peter Theurer (drugi s desna) pregleda novi Mercedes-Benz E-Class Coupé zajedno sa svojim timom
Menadžer tvornice u Bremenu, Peter Theurer (drugi s desna) pregleda novi Mercedes-Benz E-Class Coupé zajedno sa svojim timom

Komentari

komentara

OSTAVITI ODGOVOR