Mercedes-Benz pokazuje skuplturu koja predstavlja viziju nove limuzine u segmentu kompaktnih automobila. To je zapravo teaser za novi dizajnerski izraz, koji će ovaj proizvđač vjerovatno usvojiti u sljedećoj generaciji svojih kompaktnih modela.

Glasine o planu ove kompanije o uvođenju nove kompaktne limuzine u narednih nekoliko godina, na taj način su potvrđene.

Očekuje se da će A-klasa u limuzinskom izdanju stići krajem 2018. godine, sa usvojenim novim dizjnerskim izrazom, stvorenim za nove generacije segmenta kompaktnih modela.

Dizajneri u Mercedesu za novu generaciju pripremaju mirniji vanjski dizajn, koji upravo skulpturom Aesthetics A i pokazu. Kompaktni modeli, vjerovatno sljedeće generacije će, imati istaknutu samo jednu liniju, koja će se protezati cijelom dužinom bočne strane i tako povezivat prednji i stražnji dio vozila. Prednja maska će vjerovatno imati vertikalne lamele, slično kao na gami AMG GT vozila.

mercedes-benz-aesthetics-a-sculpture (2)

Novi stilski izraz će biti usvojen na novim varijatama A-klase, CLA, CLA Shooting Brake, GLA i nove B-klase, kao i na dva dodatna (u perspektivi) nova člana uz limuzinu A-klase.

Svi ovi kompaktni automobili će biti postavljeni na Modular Front Architecture (MIP), Mercedesovu platformu druge generacije, što če omogućiti smanjenje ukupne mase, a time poboljšanje dinamičkih svojstava i smanjenje potrošnje goriva. Najvjerovatnije je da će A-klasa hatchback biti prvi model koji će imati podešeno podvozje, a njeno predstavljanje se očekuje tokom 2018. godine.

Aesthetics A skulptura je u stvari jasna indikacija, kako će se dizajnerska filozofija Sensual Purity manifestovati na budućim modelima u bliskoj budućnosti.

mercedes-benz-aesthetics-a-sculpture

Komentari

komentara

OSTAVITI ODGOVOR