Nakon što je ranije saopšteno da će premijera Audijevog električnog SUV modela E-Tron biti odložena (trebalo je da se održi u avgustu na događaju Audi Summit u Briselu), Nemci su nedavno objavili novi datum njegove promocije.

Dugo očekivani i dugo najavljivani električni Audijev SUV model E-Tron će tako zvaničnu prezentaciju doživeti 17. septembra u San Francisku. Takođe, sada su objavljeni i neki novi detalji, kao i set novih slika i video prilog.
Kako bilo, E-tron će biti Audijev rival u segmentu električnih premium SUV vozila srednje veličine, kao što su Jaguar I-Pace, BMW iX3 i Mercedes-Benz EQC.

Što se tehničkih detalja tiče, E-Tron će raspolagati sa dva elektromotora i snagom od 265 kW/360KS i 561 Nm obrtnog momenta (u Boost modu privremeno i sa 300 kW/408KS i 664 Nm), autonomijom od 400 km (i to po novim WLTP normama), baterijama od 95 kWh, kao i sa pogonom na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 100 km/h će trajati manje od 6 sekundi, a najveća brzina će iznositi el. ograničenih 200 km/h.

Takođe, poznato je da je međuosovinsko rastojanje 2928 mm, zapremina prtljažnika iznosi 615 litara, a koeficijent otpora vazduha 0,28.

E-Tron će opciono imati i kamere umesto retrovizora, i to u zemljama u kojima je to legalno. Radi se o kamerama koje zamenjuju konvencionalne retrovizore pa su zahvaljujući tome smanjeni otpor vazduha i buka koju stvara vetar. Snimci sa kamera se zatim prikazuju na OLED ekranima u unutrašnjosti.

Treba pomenuti i da će se kao opcija nuditi Bang & Olufsen sound sistem (705 vati) koji će podrazumevati i 16 zvučnika. Audi je još ranije saopštio i da će E-Tron standardno imati prilagodljivo oslanjanje (koje će pri brzinama većim od 120 km/h spuštati vozilo za 26 mm), kao i to da su točkovi od 19 inča. Njemački mediji navode da bi najjeftinija verzija Audija E-Tron na njemačkom tržištu trebalo da košta oko 66.000 eura, dok će se proizvodnja odvijati u fabrici u Briselu.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR