Pojedini mediji su još ranije pisali da će Alfa Romeo ponuditi i svog rivala Audiju A5 Coupe, BMW-u Serije 4 Coupe i Mercedesu C klase Coupe, a nove informacije iz britanskih medija kažu da će zvanična najava tog Alfinog automobila navodno biti sljedećeg mjeseca. Tačnije, Sergio Marchionne će to navodno potvrditi na događaju koji će se održati na Balocco test stazi u Italiji.

Kako bilo, u pitanju je Giulia u Coupe izdanju, mada neki izvori navode da će taj model možda vratiti na scenu naziv Sprint ili GTV. Giulia Coupe bi trebalo da dobije već poznate motore iz standardne Giulije, uključujući i V6 sa 510KS za Quadrifoglio verziju. Međutim, zanimljive su i glasine o još jačoj varijanti, i to sa oko 650KS (što će biti i najsnažniji serijski model u istoriji Alfa Romea). Ta verzija bi u stvari imala hibridni pogon, sa tehnologijom iz Formule 1, u formi ERS sistema (energy recovery system), koji bi mogao da bude adaptacija HY-KERS-a iz LaFerrarija.

Ni tu nije kraj, jer se u Alfi navodno razmatra i mogućnost još jedne hibridne verzije, i to sa 2,0 litarskim benzincem i kombinovanom snagom od oko 350KS. Zanimljive su i nezvanične vijesti o tome da će Alfa Romeo ponuditi i Giuliju Coupe sa petora vrata, kao rivala Audiju A5 Sportback i BMW-u Serije 4 Gran Coupe. Kako stvari sada stoje, Giulia Coupe bi u prodaju trebalo da krene tokom 2019. godine. Takođe, Marchionne će na istom događaju najaviti i novi veliki Alfin SUV koji će u gami zauzeti mesto iznada Stelvia.

Neke ranije glasine kažu da bi njegov naziv mogao da bude Castello, a u pitanju je najveći Alfin model ikada. Vijesti kažu da će Castello (ili kako će se već zvati) imati mild hybrid tehnologiju, električni turbo i 48-voltni sistem. Vozilo će raspolagati sa oko 400KS (imaće 2,0 litarski turbo benzinac), a najvjerovatnije će koristiti platformu Stelvia.

Ovak veliki SUV će se u prodaji naći krajem 2019. godine, pri čemu će se kao opcija vjerovatno nuditi i verzija sa sedam sjedišta.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR