Automobili.ba https://www.autopijaca.ba/templates/0/img/logo.png Auto pijaca BiH | Auto oglasi | Polovni automobili https://www.autopijaca.ba/ Auto sajam Ženeva 2015 - AutoPijaca Tue, 24 Mar 2015 22:59:21 GMT https://www.autopijaca.ba/novosti/auto-sajam-zeneva.html

Jubilarno 85. izdanje Ženeva Motor Šoua potvrdilo je da je sajam automobila u gradu bankara najutjecajnija priredba takve verste u svijetu. U 7 međusobno povezanih izložbenih hala grandioznog Palekspo centra 220 izlagača postavilo je čak 900 vozila od čega 130 svjetskih ili europskih premijera.

Među 10.000 predstavnika medija nalazili su se novinari iz svih krajeva svijeta među kojima po 200 iz Kine i Sjedinjenih Američkih država. To na najbolji način pokazuje da baš izlaganje automobila u Ženevi određuje buduća kretanja u auto industriji. Među izloženim eksponatima bilo je bukvalno svega od automobila sa velikim i super snažnim V12 motorima do čisto električnih vozila. Od 2009. godine Ženeva Motor Šou se koristi kao poligon za dobro osmišljenu promociju ekološki podobnih vozila pa ni ovo jubilarno izdanje nije predstavljalo iznimku.

Baš kao i svake godine nije nedostajalo ni tematskih postavki koje nas vraćaju u prošla vremena. Već četvrtu godinu zaredom u Ženevi se daje laskava titula Kar of d jer. Ove je godine 55 specijaliziranih novinara iz 22 zemlje donijelo odluku da se pobjednička lenta stavi na folksvagenovo 8. izdanje Pasata. Zahvaljujući ovlaštenom distributeru i serviseru folksvagenovih vozila, firmi Nipex iz Tuzle mi smo do Ženene i nazad putovali u top verziji novog Pasata, Motor snažan 240 KS i pogon na sve točkove pokazali su se kao idealna kombinacija za dug put.

Vozačima su od velike pomoći bili brojni sistemi za asistenciju koji su vožnji činili brzom i sigurnom. Aktivno ogibljenje i obilje prostora na svim pozicijama otvorili su neke nove dimenzije komfora dok je sve začinila niska prosječna potrošnja goriva. Poslije povratak u Sarajevo zaključili smo da smo za ovaj izuzetno dug put na raspolaganju imali idealan automobil. Stručnjaci su ovogodišnje izdanje Ženeva Motor Šoua već proglasi za najbolje ikada.

Zbog toga ali i velikog broja premijera umjesto jedne napraviti ćemo dvije emisije. Uživajte u prvom dijelu emisije !
Za pregled na Youtube kanalu kliknite OVDJE .]]>
Zakupite svoju reklamu na AutoPijaci Sun, 22 Feb 2015 17:41:32 GMT https://www.autopijaca.ba/novosti/banner.html

Od sada imate mogućnost zakupa reklamnog bannera direktno putem svog AutoPIjaca naloga.

Ovu uslugu možete platiti direktno online putem našeg sistema za naplatu. Reklama se prikazuje na svim stranicama oglasa na AutoPijaca.ba.

Poboljšajte 100% prodaju svog automobila, promovišite svoju firmu ili usluge !!!]]>
AutoPijaca resposive dizajn Wed, 31 Dec 2014 00:21:03 GMT https://www.autopijaca.ba/novosti/responsive-dizajn.html
Ako uzmemo činjenicu da se danas 90% medijske interakcije događa na ekranima, dakle bilo pametnih telefona, tablet, prenosnih ili desktop računara te televizora, neizbJežan je responsive dizajn web stranice. Responsive Web Design (RWD) Vam upravo omogućuje da se web stranica www.autopijaca.ba prilagodi veličini ekrana sa bilo kojeg uređaja da nam pristupite. Cilj nam je bio maksimalno unaprijediti korisničko iskustvo pa se tako Autopijaca.ba, od sada, prikazuje jednako dobro na različitim uređajima: od klasičnih desktop računara i LCD monitora preko tableta do pametnih telefona, i to sve na različitim rezolucijama.

Responzive redizajn AutoPijace započeo je prije pet mjeseci, i upravo na današnji dan kada nam je petnaesti rođendan poklanjamo Vam sasvim novu tehnologiju pregleda našeg portala. BETA verzija responsive dizajna je puštena u rad, sa napomenom da ćemo svakodnevno unaprjeđivati postojeći dizajn i raditi na poboljšanju i kvalitetu naših usluga.]]>