Automobili.ba Auto sajam Ženeva 2015 - AutoPijaca

Auto sajam Ženeva 2015 - AutoPijaca

24.03.2015


Jubilarno 85. izdanje Ženeva Motor Šoua potvrdilo je da je sajam automobila u gradu bankara najutjecajnija priredba takve verste u svijetu. U 7 međusobno povezanih izložbenih hala grandioznog Palekspo centra 220 izlagača postavilo je čak 900 vozila od čega 130 svjetskih ili europskih premijera.

Među 10.000 predstavnika medija nalazili su se novinari iz svih krajeva svijeta među kojima po 200 iz Kine i Sjedinjenih Američkih država. To na najbolji način pokazuje da baš izlaganje automobila u Ženevi određuje buduća kretanja u auto industriji. Među izloženim eksponatima bilo je bukvalno svega od automobila sa velikim i super snažnim V12 motorima do čisto električnih vozila. Od 2009. godine Ženeva Motor Šou se koristi kao poligon za dobro osmišljenu promociju ekološki podobnih vozila pa ni ovo jubilarno izdanje nije predstavljalo iznimku.

Baš kao i svake godine nije nedostajalo ni tematskih postavki koje nas vraćaju u prošla vremena. Već četvrtu godinu zaredom u Ženevi se daje laskava titula Kar of d jer. Ove je godine 55 specijaliziranih novinara iz 22 zemlje donijelo odluku da se pobjednička lenta stavi na folksvagenovo 8. izdanje Pasata. Zahvaljujući ovlaštenom distributeru i serviseru folksvagenovih vozila, firmi Nipex iz Tuzle mi smo do Ženene i nazad putovali u top verziji novog Pasata, Motor snažan 240 KS i pogon na sve točkove pokazali su se kao idealna kombinacija za dug put.

Vozačima su od velike pomoći bili brojni sistemi za asistenciju koji su vožnji činili brzom i sigurnom. Aktivno ogibljenje i obilje prostora na svim pozicijama otvorili su neke nove dimenzije komfora dok je sve začinila niska prosječna potrošnja goriva. Poslije povratak u Sarajevo zaključili smo da smo za ovaj izuzetno dug put na raspolaganju imali idealan automobil. Stručnjaci su ovogodišnje izdanje Ženeva Motor Šoua već proglasi za najbolje ikada.

Zbog toga ali i velikog broja premijera umjesto jedne napraviti ćemo dvije emisije. Uživajte u prvom dijelu emisije !
Za pregled na Youtube kanalu kliknite OVDJE .
Oglasi za poređenje
Nemate ni jedan oglas u tabeli.Da bi unijeli oglase potrebno je da selektujete oglase za poređene,nakon toga da snimite svoju tabelu.
Unesite razlog prijave
Poruka *
Prijavite se
Korisnik
Šifra
Zaboravili ste šifru? Pošalji