AUTOPIJACA BiH AUTOPIJACA CRNA GORA AUTOPIJACA SRBIJA AUTOPIJACA NOVA AUTOPIJACA TV
Nestro Petrol
POCETNA
AUTOMOBILI
PREDAJA OGLASA
REKLAMA
FIRME
NOVOSTI
TV
CLANOVI
KONTAKT

PRETRAGA POLOVNIH VOZILA
 
AUTOPIJACA
 
 
 
 
Verano Motors
 
 
 
Škoda Citigo
na BH tržištu
10.07.2012.
 
 

Najpoželjniji pratioc u gradu

Sarajevo, 9.7.2012. - Škodin novi model je jednostavno pametan. Uprkos svojoj maloj veličini, nudi obilje prostora u unutrašnjosti, uz iznenađujuću agilnost i atraktivanost u pogledu boja i tehnologija koje koristi . Iako je Citigo mali automobil, to je ipak tipična Škoda. Dizajneri su uspjeli da vozilu daju specifičan izgled koji se primjećuje i na prvi pogled govori: „ovo je nova ŠKODA".

 

Sa dužinom od 3,56 metara,širinom od 1,65 metara i visinom od 1,48 metara, Citigo je jedan od najmanjih automobila u svom segmentu. Zapremina prtljažnika je 251 litar, a može se proširiti za četiri puta obaranjem zadnjih sjedišta. Citigo ima najveći prtljažni prostor u svojoj klasi.

 

„U gradskom prometu ŠKODA Citigo oduševit će svojim samosvjesnim dizajnom. On je kompaktan, okretan i ekonomičan. To je moderan gradski automobil koji namjerno nema suvišnih detalja, već nudi savršeno osmišljenu tehničku opremu koja olakšava život u brzoj velegradskoj džungli", kaže Senad Trnka, marketing manager ŠKODA u Bosni i Hercegovini.

 

Potražnja za malim automobilima sa niskom potrošnjom goriva, po povoljnoj cijeni i uz razumne troškove je u porastu. Škoda je reagovala na ovaj trend sa modelom Citigo. Glavne ciljne grupe su mladi vozači, mlade porodice, porodice kojima ovo vozilo služi kao drugo ili čak treće vozilo, ali i oni prilično osjetljivi na cijenu sa racionalnim pristupom sa jedne strane, i visokim zahtjevima po pitanju kvaliteta, praktičnosti, dizajna i bezbjednosti sa druge strane.

 

Citigo stavlja veliki akcenat na bezbjednost. Po prvi put su dizajneri koristili Head-Thorax sistem zračnih jastuka koji štite glave vozača i suvozača i zajedno sa drugim elementima čine izuzetnu bezbjednost u svojoj klasi. Pored toga, aktivnu bezbjednost je znatno unapređena novim "City Safe Drive" kočionim sistemom asistencije. Sistem se automatski aktivira pri brzinama ispod 30km/h , a laserski senzori identifikuju opasnost od sudara. „ŠKODA Citigo dobitnik pet zvjezdica na unaprijeđenom EURO Ncap testiranju i da predstavlja jedno od najsigurnijih vozila u klasi", ističe Trnka.

U Bosni i Hercegovini kupcima su na raspolaganju tri nivoa opreme za ovaj model. Bazni Active sa benzinskim motorom 1.0 MPI 44kW/60 KS starta već od 13.300 KM sa PDV-om Onaj koji će većem broju kupaca biti najinteresantniji pri odabiru je model Ambiente , koji sa motorom 1.0 MPI i 60 KS iznosi 15.568 KM sa PDV-om. Ovaj model opremljen je sa stavkama kao što su: ABS, zračni jastuk za vozača i suvozača, „Head Thorax" bočni zračni jastuci naprijed, klima uređaj, radio CD MP3 uređaj, električni podizači prozora, 14'' felge, podešavanje visine sjedišta vozača, centralno daljinsko zaključavanje, „Easy entry„ ulaz na zadnju klupu i dr. „Kao i za sve ŠKODA modele u BiH i za ovaj model važi četvorogodišnja fabrička garancija ili 120.000 pređenih kilometara", naglašava Trnka.

Najopremljenija verzija je Elegance i njegova cijena sa osnovnim benzinskim motorom iznosi 16.507 KM sa PDV-om. Vozilo je moguće opremiti sa panoramskim pokretnim krovom, multimedijalnim touch-screen uređajem „Move&Fun" koji sadrži 3D navigacioni uređaj, simultanom bluetooth konekcijom za dva mobilna uređaja, unaprijeđenim board kompjuterom sa velikim brojem funkcija, itd. Citigo može imati i sportski izgled narudžbom sportskog ovjesa i sportskih sjedišta, uz različit izbor aluminijumskih felgi i boja vozila. Na raspolaganju je i automatski mjenjač sa sekvencijalnom mogućnošću mjenjanja brzina. Sa uvođenjem na tržište trenutno je dostupna verzija sa troje vrata dok će u kraćem vremenskog periodu ispred nas ponuda biti proširena i na petovratnu izvedbu.

Dva nova, dostupna motora imaju zapreminu 1.0 litara i snagu od 44kW/ 60ks i 55kW/75ks. U ekonomičnoj Green Tec verziji prosječna potrošnja je zavidnih 4,2 l/100km i 4,3 l/100km. Emisija ispušnih gasova pri tome je 97gr. CO2/km i 99gr.CO2/km. Potrošnja goriva i emisija ispušnih gasova su 4,5 l/100km i 105 gr.CO2/km za motor od 44kW. Motor sa snagom od 55kW troši 4,7 l/100km i emituje 108 gr.CO2/km.

 
  Autor: TRAZIM.com d.o.o
 
 
Mercedes-Benz C Klasa
 
MARKETING
Kia Sportage
AC Quattro
Asa Auto Market
TV SA
Hyundai Rabljena
Peugeot
Mazda 6
Amortizer
Verano
Meta Alarmi
Hudiny Lock
Copyright © 1999-2014 TRAZIM.com d.o.o. Sva prava zadrzana. ISSN 1840 - 3794