AUTOPIJACA BiH AUTOPIJACA CRNA GORA AUTOPIJACA SRBIJA AUTOPIJACA NOVA AUTOPIJACA TV
Nestro Petrol
POCETNA
AUTOMOBILI
PREDAJA OGLASA
REKLAMA
FIRME
NOVOSTI
TV
CLANOVI
KONTAKT

PRETRAGA POLOVNIH VOZILA
 
AUTOPIJACA
 
 
 
 
Verano Motors
 
 
 
Video-Hyundai i30
18.06.2012.
 
 

U Sarajevu je upriličena glamurozna prezentacija nove generacije Hyundaija i30. Veliki broj zvanica na licu se mjesta mogao uvjeriti u ljepotu i kvalitetu druge generacije odlično prodavanog korejskog kompakta.

Za sada se bh. kupcima nudi verzija sa 1.4 litrenim benzinskim motorom snažnim, okruglo, 100 KS s tri nivoa opreme: intro edition, iStar i iSky. Bazni model do registracije košta 22.450 KM. Istaknimo da i najpristupačnija verzija serijski dolazi sa svim sigurnosnim sistemima: ABS, ESP sa integrisanim HAC-om (pomoć pri kretanju uzbrdo) i VSM-om (kontrola stabilnosti vozila).

Tu su i putni kompjuter te priprema za radio sa 4 zvučnika. No, onaj ko želi manuelni klima uređaj i MP3 audio sistem sa priključcima za USB i iPod morat će odabrati srednji paket opreme iStar koji se dobiva u zamjenu za 25.640 KM. Najzahtjevniji kupci odabrat će najbogatiji nivo opreme iSky koji podrazumijeva bočne Airbagove te još niz detalja zaduženih za podizanje komfora i sigurnosti. Oni će na račun Hyundaija morati prebaciti 27.850 KM na šta treba dodati troškove prve registracije.

U izjavi marketing managera, Amre Makan, saznali smo da će se do kraja tekuće godine našim kupcima ponuditi proširena paleta motora i mjenjača. Od benzinaca predviđen je 1.6 litreni DOHC i GDI (direktno ubrizgavanje benzina u cilindre motora). Prvi dolazi sa 130 KS dok drugi isporučuje 5 KS više. Uz manuelni mjenjač sa šest stepeni prenosa nudi se i automatski sa istim brojem stepeni prenosa.

Ljubiteljima dizelaša namijenjeni su: 1.4 CRDi i 1.6 litreni iste oznake. Manji motor daje 90 KS a dolazi u paru sa manuelnim mjenjačem. Veći dizelaš isporučuje 128 KS a kupac može birati manuelni ili automatski mjenjač. Nema sumnje da će ponuda motora i mjenjača zadovoljiti sve kupce kompaktne klase.

 

 
  Autor: TRAZIM.com d.o.o
 
 
Mercedes-Benz C Klasa
 
MARKETING
Kia Sportage
AC Quattro
TV SA
Asa Auto Market
Hyundai Rabljena
Peugeot
Mazda 6
Amortizer
Verano
Meta Alarmi
Hudiny Lock
Copyright © 1999-2014 TRAZIM.com d.o.o. Sva prava zadrzana. ISSN 1840 - 3794